Het draagvlak is nog lager dan bij de lokale verkiezingen (maar dat is niet het probleem)

What is the power of the artist? From which artistic position can you have influence on the world outside of art & culture? Klaas Burger, artistic leader from Academie voor Beeldvorming wrote an article about artistic strategies to have impact in an everchanging world.

Public program in the installation of Camping Kafka. Picture by Mike Harris

Klaas included a story about Maybe’s position at Academie voor Beeldvorming, their job application at Huis73 and the Drag Up Family.

“Een van de artistiek leiders bij de Academie voor Beeldvorming is Maybe Boozegoisie, genderqueer drag royalty: een expliciete uiting van de queerness van Malou van Doormaal, die al langer deel uitmaakt van de artistieke leiding. Door Maybe deze rol te geven krijgt die een machtspositie, met meer durf en nieuwe kansen als gevolg. Drag is uitermate geschikt om de status quo te bevragen. Maybe doet dit met de Drag Up Family: een platform waar zowel queer als niet-queer mensen welkom zijn om te experimenteren met drag als expressievorm. Maybe solliciteerde ook naar de functie van bibliotheekmedewerker in Huis73, de Bossche bibliotheek. Zo maken we meer ruimte voor β€˜raarheid’ in ’s-Hertogenbosch, onze thuisbasis.”

Read the full article in Dutch over here.

Picture by Sas Schilten